Kleindierdorp

25 jaar groots kleindierendorp

Het kleindierendorp laat op een bijzondere manier vele verschillende rassen grote hoenders, dwerghoenders, eenden, duivenrassen, konijnen en verschillende kleurslagen cavia's en pauwen zien.

De zwarte kip en het ei

Doe mee aan het interessant eierraadspel. Er staan zwarte kippen op een rij en er liggen soorten eieren op een bord. Welke kip legt welk ei?

Beleef de geboorte van een kuiken!

Hen je wel eens een kuikentje uit het ei zien kruipen? Dit jaar staan er zelfs 2 broedmachines in de kleindierschuur, aangeboden door Prinzen in Aalten, producent van eier- en trayverwerkingsapparatuur. Eieren van allerlei rassen kippen liggen inmiddels in de broedmachine, zodat ze allemaal tijdens de drie openingsdagen uitkomen. Zo kun je mooi zien hoe zelfs de kuikentjes al bij de geboorte heel erg van elkaar verschillen.

Serama Keuring

De Serama is een minikipje van ongeveer 450 gram en daarmee het kleinste kippenras ter wereld. Op vrijdag en zondag zijn deze kippen te bewonderen in het kleindierdorp. Op zaterdag 27 juni houdt de Serama Speciaalclub Nederland een Serama keuring op de Fair. Alle info over de vereniging vind je op www.seramaspeciaalclub.nl.

Kleindieren knuffelen

De bekende knuffelhoek met konijnen en cavia's wordt ook dit jaar weer opgezet! Ook nu weer heel uitgebreid, zodat elk kind volop kan genieten van de mooie dieren.

Deelnemers

Welke rasverenigingen en bedrijven met producten voor kleindieren zijn aanwezig?

Bekijk het overzicht