Schapendorp

Schapen, handwerken en wol, alles interactief

Niet alleen schapenwol, maar ook wol van katten, alpaca's en natuurlijke materialen zoals vlas en brandnetel kun je gebruiken voor verwerking. Leer de nieuwste technieken op het gebied van werken met wol. Er worden diverse lezingen en workshops gegeven, zie programmapagina.

Schaapjes tellen

Vele rassen schapen bij elkaar in een grote schuur. Je zult verrast zijn over de verschillen, niet alleen in grootte, maar ook in kleurschakeringen en bouw. Ook de wol van de rassen verschilt enorm. Er zijn schapen met hele zachte wol en ook met harde wol, waar bijvoorbeeld vloerbedekking van wordt gemaakt. De aanwezige Angorageiten lijken veel op schapen en hebben ook wol die wordt verwerkt. De alpaca's zien er weer heel anders uit. Ook de wol van deze dieren is heel populair. De VSS is aanwezig met een collectie showdieren. www.vssschapen.nl

Regelgeving schapen en geiten

Alle eigenaren die weer met dieren aanwezig zijn, heel hartelijk dank hiervoor. Heel fijn dat jullie allemaal weer zo enthousiast zijn en alle medewerking geven en begrip tonen als er even weer eens wat onduidelijkheden zijn qua regelgeving. Het is nu eenmaal erg ingewikkeld om dieren bij elkaar te brengen op een evenement.

Alle schapen en geiten zijn Q/koorts geënt. De schapen zijn certificaatwaardig voor zwoegervrij en de geiten voor CAE en CL.

Verbaas je over de woltentoonstelling.

Van maar liefst meer dan vijftig rassen is er wol gesponnen, gevild en een lap gebreid. Ook de wol van angorageit, angorakonijn, kameel, alpaca, kat, hond, cavia en yak is gesponnen en gebreid. Voel de verschillen tussen de soorten wol. Harde voor vloerbedekking, zeer zachte angorawol en echt alles wat daar tussenzit. Bij elke wolsoort zie je de naam en een foto van het dier zodat je deze in de schapentent kunt opzoeken.


NK Wolspinnen, doe mee!

Wolspinnen is een ontspannen bezigheid en nu breien weer volop in de belangstelling staat, is het geen wonder dat er steeds meer mensen de wol van begin tot eind zelf willen verwerken. Spinners tussen de 12 en 80 jaar uit Nederland, Duitsland, België en zelfs uit Luxemburg komen naar de Farm & Country Fair om uit te maken wie zich een jaar lang de beste spinner mag noemen. Doe mee, u mag deze dag gratis naar de Fair! Meer informatie over deze bijzondere Kampioenschappen en deelname hieraan is te lezen op de facebook pagina van NK Wolspinnnen.

Promoten schapen- of geitenrassen

Verenigingen die graag drie dagen lang hun ras promoten tijdens de Farm & Country Fair, worden verzocht om contact op te nemen met Joke Ruesink of Mariël Ruesink via info@countryfair.nl