Dierendorpen

Kinderboerderij

Op de Farm & Country Fair zijn duizenden dieren te zien. Een aantal dierensoorten hebben wij in speciale pagina's uitgelicht. In het schapendorp, kleindierdorp, paardendorp, koeiendorp en hondendorp zie je heel veel verschillende rassen. ook zijn er ezels, alpaca's, geiten, bijzondere vogels en zelfs varkens te zien.

Een dier aanschaffen doe je niet zomaar. Zie je op de Farm & Country Fair een ras die bij je zou passen? De eigenaar is er meestal bij. Praat met de eigenaar en kom alles te weten over de algemene wet- en regelgeving en de eigenschappen van je favoriete ras!

Varkens op evenementen

Varkens zul je op heel weinig evenementen aantreffen. Jammer genoeg mogen er maar een of twee moederdieren met biggetjes aanwezig zijn, zodat het onmogelijk is om veel rassen te tonen. Om varkens te exposeren op een evenement waar meerdere dierenrassen bij elkaar komen, is een speciale vergunning van het Ministerie van Landbouw vereist. Onder normale omstandigheden wordt deze vergunning jaarlijks opnieuw afgegeven voor de Fair, mits eigenaar en organisatie aan zeer strenge regels voldoen. Gelukkig zijn er mensen bereid om hiervoor heel veel werk te verzetten. En zo en zijn er tijdens de Fair toch nog mooie varkens te bewonderen!

Zeldzame huisdierrassen

Nederland telt zo’n 115 verschillende zeldzame landbouwhuisdierrassen, eigenlijk erfgoedrassen. Runderen, paarden, schapen, geiten, hoenders, watervogels, varkens, maar ook bijvoorbeeld verschillende hondenrassen. Het grootste deel van deze erfgoedrassen zijn tijdens de Fair te bewonderen!

Dierendorpen

Bezoek ook de subpagina's: