Koeiendorp

Koeien en kalfjes

Veel runderrassen zijn live te bewonderen. De rassenpresentatie, een enorme klus, wordt al sinds de allereerste Fair georganiseerd door Vereniging Veehouderijbelangen Silvolde. Tijdens de Fair is VVB Silvolde aanwezig met een grote stand waar koffie en iets lekkers klaar staat. Er is tijd voor een praatje met eigen klanten en leden, maar ook met iedereen die graag meer van de koeien in het bijzonder wil weten.

Ingewikkeld en tijdrovend

De koeien waar je van kunt genieten zijn afkomstig van boeren uit de hele Achterhoek en zelfs van de Veluwe. Niet alleen is het door ingewikkelde regelgeving zeer moeilijk om koeien te showen, maar het vraagt ook veel voorbereiding en werk. De Farm & Country Fair en de VVB zijn de eigenaren dan ook zeer erkentelijk dat ze bereid zijn om met hun mooiste koeien een weekend lang naar de Fair te komen!

Grote verschillen

Tussen de rassen zitten enorme verschillen. Zo zijn er grote vleesrassen, maar ook heel kleine koetjes te zien. Buitenlandse rassen zoals de Belgisch Blauwe runderen, maar ook het traditionele Fries Hollands ras. De bekende roodbonte en zwartbonte koeien lopen er rond, maar ook koeien in allerlei kleurschakeringen bruin. En ken je de Lakenvelder? Dit is een zwarte of rode koe met een mooi wit laken rondom buik en rug.

Kalveropfok club

Op zaterdag 25 juni organiseert de VVB bovendien de eindkeuring van de kalveropfokwedstrijd. Hier brengen kinderen het eigen kalf voor, dat ze een aantal maanden daarvoor op de boerderij van ouders, buren of vrienden hebben opgefokt. www.vvbsilvolde.nl

De Vereniging Mini Rund

De vereniging Mini Rund is opgericht in 01-01-2020 door enthousiaste fokkers en liefhebbers van mini runderen. Naast het Nederlands Dwergrund hebben de leden ook o.a. Dahomey`s, mini Herefords, Galloway`s, Zeboe`s, British White Lowliners .
Door het bijhouden van de afstamming hebben is de mogelijkheid om online proefparingen te maken en daardoor eventuele inteeltpercentages te bereken. Met tot doel een mooi mini rund te fokken.
Naast een website en Facebook hebben zij ook een whatsapp groep waar men vragen kan stellen en ervaringen en video`s kan delen. Twee Maal per jaar is er een stallen dag bij wisselende locaties van deleden om elkaars dieren te bewonderen en elkaar te ontmoeten.
Wat is er leuker dan samen dezelfde hobby te hebben?

Zelf keuringen dierenrassen organiseren?

Wie tijdens de Fair een keuring van runderrassen organiseert, is verzekerd van publiek. Neem even contact met ons op voor mogelijkheden hiervoor via info@countryfair.nl

Deelnemers

Welke rasverenigingen, eigenaren en bedrijven met producten voor koeien zijn aanwezig?

Bekijk het overzicht