Tweede Wereldoorlog

Naast de vele activiteiten verbonden met het moderne en het vroegere buitenleven is er op de Farm & Country Fair in Aalten een bijzondere beleving te ervaren.

De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog

Een zeer zware tijd herdenken. Op een speciaal ingericht gedeelte van het terrein is een loopgraaf aangelegd zoals deze in de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse soldaten werd gebruikt. Hoewel er in tegenstelling tot de Eerste Wereldoorlog geen sprake was van een loopgraven oorlog, werden deze linies wel gemaakt en gebruikt als het front niet erg in beweging was en er dan verdedigende stellingen noodzakelijk waren.

Het publiek kan een rondgang door de loopgraaf maken, zelf ervaren hoe een dergelijk bouwwerk werd gebruikt en zich verbazen over wat er allemaal aan het front gebeurde. In de loopgraaf zijn een uitkijkpost gemaakt en een bunker gebouwd al schuilplaats. Het is een zeldzaamheid dat in Nederland op particulier terrein een dergelijke educatieve beleving wordt aangeboden. Ook voor kinderen, die op school over de oorlog leren, is het ontzettend interessant.

In de gebombardeerde schuur is een gedeelte van de communicatiepost te vinden, 'op afstand' ligt het kampement. Hier zijn een communicatiepost (voor o.a. contact met de loopgraaf) en een werkplaats ingericht. Als onderdeel van het voertuigenpark van Keep Them Rolling staan originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog zoals een Jeep, Dodge, GMC een motor en misschien zelfs een Staghound paraat.