Wolplein

Enorme tent vol schapen, geiten, wol, handwerken

Weet je hoeveel rassen schapen en geiten er in Nederland zijn? Een groot aantal rassen zijn te bewonderen op het Fair-terrein. Naast de dieren is ook alles van wol te vinden. Deze unieke combinatie geeft je de kans om het type wol te zoeken waarmee je je werkstuk nog net even iets extra's geeft. Je vindt hier tientallen kramen vol kleurige breigarens, lontwol om mee te vilten of te spinnen, prachtige handgemaakte kleding, decoraties van wol, maar ook vele soorten vachten. Ga ook kijken in het breicafé, hier zijn vast weer leuke ideeën te vinden.

Winkels met handgemaakte producten

De winkeltjes bieden zelfgemaakte producten aan zoals mooie kleurige of juist naturel garens in allerlei diktes en van allerlei schapenrassen. Verbaas je over de creativiteit van de makers! De mooiste kant-en-klare producten van vilt zijn te koop, maar ook mooie pakketten waarmee je zelf thuis aan de slag kunt.

Demonstraties werken met wol

Dit jaar zijn er weer veel activiteiten in de woltent. Zo zijn er demonstraties spinnen van fantasie draden. Mensen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen ook oefenen op een speciaal spinnenwiel. Recycling is hier een sleutelwoord.