Nel Schellekens, mannen verslinden en ballen

Vanmorgen was er weer een cameraploeg op ons bedrijf voor een televisieprogramma. Het mogen vertellen over ons werk is altijd één van de leuke aspecten van boerenbedrijf en het werken met dieren. Vaak hebben mensen geen idee van het werk dat op de boerderij nodig is en waarom een boer bepaalde keuzes maakt of moet maken. Daarom is elke uitleg en alle aandacht heel goed en wordt er begrip gekweekt voor de sector.

Deze keer worden er opnames gemaakt voor EenVandaag over de osjes van Nel Schellekens van Gasterij De Gulle Waard. Nel staat de laatste weken volop in de aandacht bij de landelijke media omdat ze aangaf aan het eind van het jaar te stoppen met het restaurant van haar en haar man Henk. Meteen vertelde ze haar werkwijze erbij en dat werd opgepikt door de Volkskrant en vervolgens kwamen veel televisie- en radioprogramma’s bij haar over de vloer. Nel is zoals ze het zelf noemt een van-kop-tot-kont-kok, ze gebruikt alle delen van een dier en ook van groente en fruit gooit ze niets weg. Wie haar heerlijke bouillon heeft geproefd, wil nooit meer iets anders. Haar verhaal kun je horen in een radio uitzending van Langs de Lijn van AVROTROS.

De osjes van Nel zijn stiertjes van het mooie Jersey ras. Ze staan op onze boerderij en zijn door Nel geadopteerd. Als ze groot zijn worden ze door Nel verwerkt in heerlijke gerechten. Er staan echter nog een paar stiertjes naast Rues en Beernd, de Jersey’s. Deze heten Lef en Jep. De laatste twee van de zes kalfjes hadden nog geen naam, maar vanaf vandaag hebben die ook adoptie-vaders, namelijk de cameramannen die de opnames kwamen maken. Jaarlijks zullen ze over de vloer komen om de verjaardag van de kalfjes te vieren. Natuurlijk moet er ook geproefd worden als de kalfjes uiteindelijk oud genoeg zijn voor de slacht. Gelukkig duurt dit nog even.

Het verhaal van Nel werd gefilmd bij De Gulle Waard, de kalfjes uiteraard op onze boerderij. Het is inmiddels op NPO1 te zien geweest. Ga kijken en leer alles over mannen verslinden en ballen!

www.facebook.com/gasterij.degullewaard

www.facebook.com/FarmCountryFair

Geplaatst in op 04 feb. 2016