Is dat wel leuk, al die beurzen?

De laatste tijd was het weer raak. Beursbezoek. Onze Suzanne en Mariël gingen met een groep boeren een paar dagen naar de Grüne Woche in Berlijn. Misschien heeft een van jullie hun verslagen hierover wel op Twitter of Facebook gezien. De groep waarmee ze daar naartoe zijn geweest was een groep enthousiaste boeren die allemaal via de sociale media de landbouw promoten, de @boerentweetmeet. De groep bracht een dag op de Grüne Woche door en had er ontmoetingen met mensen van het ministerie van Economische Zaken die de initiatiefnemers van de Nederlandse hal zijn, met de organisatie van de Duitse promotiehal en met de Duitse twitterboeren, die zich ook verenigd hebben en ter plekke in Berlijn promotors van de landbouw waren. Heel veel raakvlakken met onze countryfair.

Ik mocht naar Zwolle, naar de Bio-beurs. Niet alleen kon je daar mensen spreken die de stap naar biologisch boeren hebben gemaakt, maar ook met vele bedrijven die biologische diervoeders verkopen, biologische zaden en planten, mestverwerking, voorlichting. Erg leuk was ook het kooktheater met ondermeer een presentatie van Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard uit Winterswijk, het restaurant dat bij ons een paar kalfjes heeft geadopteerd en ze later als jonge gecastreerde stiertjes gaat afnemen. Nel kookt op een bijzondere wijze. Zo gebruikt ze alle delen van dieren en van planten, er wordt niets weggegooid. Deze week stond er overigens een mooi artikel over hen in de Volkskrant. Deze dag drie bijzondere lezingen meegemaakt, heel veel nieuws gehoord en veel inspiratie opgedaan.

De volgende dag naar Utrecht, naar de Webwinkel Vakdagen. Nu zul je je afvragen wat dat met onze countryfair te maken heeft, maar er zijn erg veel raakvlakken met de organisatie van de Fair en webwinkels. Denk alleen aan het opsturen van materialen, online (kaart)verkoop, marketing en veel meer. Ook hier heel veel mensen gesproken, onder andere van Google, Facebook en soortgelijke bedrijven. En als je eens een keer de kans krijgt om een lezing mee te maken van de oprichtster van Kleertjes.com, Claudia Willemsen, ga dan zeker luisteren. Net zoals Nel Schellekens een heerlijke energieke en inspirerende vrouw!

Is het wel leuk, al die beurzen bezoeken? Ja dus. Het kost heel veel tijd, maar het brengt heel veel leuke contacten met zich mee en slapeloze nachten omdat we dan tijd hebben om na te denken over al die inspirerende ideeën.

Geplaatst in Blog op 23 jan. 2016