Anti-verdwaalsysteem

Over zes weken gaat de 21ste Farm & Country Fair van start!

Blijven verrassen. Elk jaar weer. Mensen die drie dagen op het terrein zijn, vinden dat er jaarlijks veel veranderd. Maar dit jaar valt het bij het betreden van het terrein meteen op: het ziet er allemaal weer heel anders uit.

Om de Fair verrassend te houden hebben grote onderdelen zoveel als praktisch mogelijk is een andere plek gekregen. Maandenlang heb ik nodig gehad om een nieuwe indeling te bedenken. Er hangt namelijk heel veel aan elkaar vast.

Zoals de foodtrucks, die voor mij heel erg bij het vintage festival horen. Als ik het vintage festival in een andere straat plaats, dan staan er twee cateringpleinen in dezelfde straat. Dan kom je eerst langs het cateringplein bij het spokenbos, een eindje verderop bij de foodtrucks. Om die reden alles omgegooid met spokenbomenplein aan een andere straat. Maar ja, die bomen kunnen niet verplant worden. Trouwens, de foodtrucks? Daar moet je echt naar toe!

En het koeiendorp, dat past niet op een andere plek. De eigenaren moeten hun wagens op de vaste spoelplek schoonmaken en het voer moet vanaf de boerderij worden gehaald, daar moet niet mee over het hele terrein worden gesleept.

Een ander voorbeeld is de grote ring: ook hier hoort een foodplein bij, want hoe fijn is het om lekker te eten en meteen een leuke show mee te pakken in de ring. Omdat de grote ring is verplaatst, wordt ook de catering verplaatst met als gevolg dat de verdeling op het terrein niet meer klopt. Toch maar een extra cateringplein erbij dan, zodat iedereen die wil eten of drinken, hier geen kilometers voor hoeft te lopen. En ook dit nieuwe plein wordt weer heel anders dan de andere.

De middenring met de straten naar alle kanten blijft echter wel. Maar hoe vind je alles?

Op de plattegrond corresponderen de kleuren van de straten met de ronde gekleurde bordjes die in de straten zijn geplaatst. De grote onderdelen worden op de plattegrond vermeld. Op deze manier kun je bij binnenkomst op het terrein eerst kijken bij het onderdeel dat je meeste interesse heeft. Wil je alles zien? Sla dan net voor de middenring linksaf en loop daarna met de klok mee straat voor straat op en neer tot je weer bij de beginstraat bent gearriveerd.

De plattegrond die je bij de entree meekrijgt vermeld de standhouders per straat. En op de borden die op veel plekken rondstaan, worden de deelnemers juist op alfabet vermeld. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar een stand. Bovendien helpen ze je bij de informatie midden op het terrein heel graag even. Ook kun je binnenkort onze app downloaden, dan heb je zowel de plattegrond als het programma bij de hand.

Op de plattegrond, die binnenkort ook op www.countryfair.nl online staat, is al veel vermeld. Maar de entree? Dat blijft nog even een verrassing.

Geplaatst in Blog op 12 jun. 2016