Van café tot trucks, alles vintage

Het Vintage Festival is sinds enkele jaren een belangrijk onderdeel van de countryfair en dit leuke ‘dorpje’ heeft inmiddels een groot aantal fans.

Om het spannend te houden kent het Vintage Festival jaarlijks grote aanpassingen. In het tweede jaar stond alles dicht op elkaar in de vorm van een acht, zodat je halverwege door een sluis van het voorste deel naar het achterste deel kon lopen. Het afgelopen jaar was alles als tegenstelling juist heel wijds opgezet. De bedoeling was om alle stands rondom een plein te zetten waar de grote en hele objecten staan zoals de zweefmolen, Amerikaanse auto’s, foodtrucks, pipowagens en leuke stands waar je omheen kunt lopen of doorheen kunt kijken. Er was een looproute om het plein heen.

Alles anders

Alles werkte goed, de stands rondom het plein zagen er heel mooi uit. Echter, soms valt het tegen! Op het allerlaatste moment vielen er grote lege plekken doordat de zweefmolen zonder afmelden niet kwam opdagen en de Amerikaanse auto’s juist die dag verkocht waren en de eigenaren hier dus niet meer mee konden komen. Met veel decoratiematerialen konden we wel veel opvullen, maar de opzet die we voor ogen hadden was nu heel anders dan de bedoeling was. De stands stonden er al en konden natuurlijk hun tenten niet meer verplaatsen. En dus konden we het vintage dorp niet meer aanpassen. Heel fijn is het dat ook de deelnemers op zo’n moment heel flexibel zijn en erg hun best doen om er samen met ons toch iets moois van proberen te maken.

Kneuterig pop-up café

Hoe ziet zo’n dorpje er dan uit? Er zijn op het Vintage Festival mooie foodtrucks te vinden met lekkers van vroeger, zoals wafels, retrodrinks met en zonder vleugje alcohol, spannende melkdrankjes en tosties in allerlei smaken. Superleuk en heerlijk kneuterig is het vintage café. Een pop-up café helemaal in de stijl tussen 1950 en 1970. Ouderwetse tafeltjes, stoelen en kasten, kleedjes op de tafels, vintage behang en gordijnen en natuurlijk de kopjes en gebakschoteltjes van vroeger. De mensen die hier werken, doen dit met veel liefde en kleden alles bijzonder mooi aan. Je kunt er een gratis tweede kopje koffie krijgen en niemand die het vervelend vind als je er lang blijft zitten. Ook veel jongeren vinden dit helemaal geweldig en beginnen hier hun dag op de countryfair.

Dit jaar is het Vintage Festival weer heel anders van opzet dan in de vorige drie jaar, maar enorm leuk en knus. Op dit moment zijn we op zoek naar stands met leuke vintage kleding en andere vintage producten en naar mensen die het café voor hun rekening willen nemen. Dus als je iemand kent die dit leuk vind of die mooie producten heeft, laat ze contact met ons opnemen!

Vintage trucks

En de oldtimer vrachtwagens dan? De vereniging Old Transport Achterhoek stond er vorig jaar voor het eerst met trucks en de leden vonden het erg leuk om zoveel enthousiaste liefhebbers te mogen ontvangen. Een aantal van hen en enkele nieuwe eigenaren van mooie trucks zijn dan ook weer van de partij en vertellen met veel liefde over hun vele uren restauratiewerk.

Leuk is ook de tentoonstelling van platenspelers en een verzameling bijzonder bewerkte lp’s. En natuurlijk kun je er ‘brommers kieken’.

Dus hou je van vintage, dan mag je ook de volgende countryfair niet missen! www.countryfair.nl

Geplaatst in op 09 jan. 2016