American indian dogs en Husky's

De American Indian Dog is intelligent, loyaal, trouw, instinctief en kan terughoudend zijn tegenover vreemden.

Ze zijn beslist niet vals maar zijn wel beschermend over hun familie. De Indian Dog, ook wel Songdog genoemd, heeft vaak nog een laag percentage wild (wolf of coyote) in de bloedlijnen en is een echte oerhond.

De American Indian Dog hecht zich sterk aan één persoon of 1 familie en kan daardoor zeer moeilijk herplaatst worden, daarom is het belangrijk om niet te proberen om een Indian Dog te krijgen als je hem/haar niet zijn hele leven kan behouden.

De Indian Dog heeft een hele expressieve lichaamstaal en communiceert met zijn hoge piepstem en soms met zijn bek.

De Indian Dog gaat goed met andere dieren en is gek op kinderen. De Indian Dog is zeer speels en pas met 3 jaar volwassen en worden gemiddeld 15 jaar oud.

Een goede socialisatie op jonge leeftijd is belangrijk.

De Indian dog zal snel leren, als je het maar met geduld doet, ze werken graag en worden ook o.a. ingezet voor canicross, behendigheid, en sledehondensport, ook voor andere activiteiten kan de Indian Dog worden ingezet o bijv. speuren, en als therapiehond, let wel dit heeft heel veel geduld en doorzettingsvermogen nodig van zijn begeleider of baasje. En niet iedere Indian Dog is hiervoor geschikt. Maar eenmaal zijn les geleerd vergeet die dat nooit meer.

De American Indian Dog heeft voldoende beweging nodig, en is graag in je buurt.


Plaats: Peer