Waarom de Farm & Country Fair een Engelse naam heeft

Engelse naam
Waarom kozen jullie voor een Engelse naam? Moet dat nu zo nodig, waarom voldoet Nederlands of Achterhoeks niet meer?”

Nou, hierom. We hebben destijds lang gezocht naar een goede naam die zowel in Nederland als in Duitsland te begrijpen zou zijn. We zitten bijna op de grens en wilden ook Duitse bezoekers. En voor een evenement naar Engels voorbeeld is een Engelse naam dan niet heel vreemd.

Show of fair? Nee, countryfair
Het woordje ‘show’ zou een mogelijkheid zijn, maar daar bleken veel mensen het beeld van een autoshow bij te hebben. ‘Fair’ kwam net in die tijd uit Engeland overwaaien en dat leek voor ons een betere benaming. Het boerenleven en het plattelandsleven in de schijnwerpers, was het uitgangspunt. Farm & Country dus.

Met nu een Nederlandse, een Duitse en een Engelse website, is het goed om een universele naam te hebben. Wijzelf korten de naam eigenlijk nooit af als ‘fair’ maar als ‘countryfair’. Waarom? Dat kun je hier lezen.

Een Nederlandse naam bleek dus lastig, maar een Engelse naam is echt niet zo heel bijzonder.

Veel mensen hebben een hekel aan Engelse woorden, maar je gebruikt ze automatisch. Lees onderstaand verhaal over de countryfair maar eens. De Engelse woorden zijn schuin gedrukt.

Marketing
Heel Nederland, Duitsland en België moet natuurlijk de Farm & Country Fair kennen. Daarvoor is de marketing cruciaal. Natuurlijk plaatsen we advertenties of een advertorial in magazines, regelmatig krijgen we een interview in een glossy tijdschrift. Ook internet is cruciaal, hier zijn de social-media heel belangrijk. Het is natuurlijk fijn dat veel mensen je pagina’s liken en delen, maar ook in de e-mail nieuwsbrieven kun je veel kwijt. Gelukkig staan we bovenaan op de eerste pagina als mensen ons googlen. Dit jaar is er voor het eerst een Engelstalig filmpje beschikbaar, een andere is in het Duits vertaald door middel van een voice-over.

Een groot evenement als de Farm & Country Fair kan niet zonder sponsoring. Binnenkort wordt er een nieuwe sponsor bekend gemaakt.

Kaartverkoop
Veel mensen bestellen vaak via de website kaarten in de voorverkoop, maar ook kun je last-minute aan de kassa een kaart kopen. Helaas we kunnen in the middle of nowhere geen wifi aanleggen zonder dat dit buitensporige kosten met zich meebrengt. Ook durven we het nog niet aan om daar te laten pinnen, zelfs een router kunnen we niet altijd vertrouwen. Daarom kun je alleen bij de informatie contant geld opnemen met je pinpas of creditcard. Zelfs de telefoonverbinding is niet altijd optimaal zo dicht bij de grens, gelukkig is de roaming in het buitenland niet duur meer en kun je een Duitse provider opzoeken.

Accommodatie
Standhouders die van verder weg komen, verblijven meestal in de buurt op een camping, bed & breakfast of een hotel. Veel bezoekers maken er een weekend uit van omdat ze in één dag niet alles kunnen zien. Ze downloaden onze app en checken regelmatig de tijden van de shows, presentaties en workshops.

Stands
Naast een uitgebreid showprogramma zijn er honderden mooie stands. Niet heel veel van hetzelfde, we willen grote variatie, zeker geen overkill. Je vind op de countryfair prachtige planten, alles van wol, fantastische decoratie, maar ook praktische zaken zoals kleding, handige gereedschappen of boxsprings.

Optredens
Nog steeds is de bijzondere schapenshow in de trailer een trekker van jewelste. Maar ook het muziekpodium heeft aantrekkingskracht. Geen wonder, er is prachtige akoestische muziek te horen, van Engelse folk tot Amerikaanse bluegrass, van didgeridoo tot singer-songwriters. Van de meeste bands kun je een mooi album mee naar huis nemen en daar nog even nagenieten. Zelfs organiseerden muzikanten een echte flashmob bij de middenring, heel erg leuk. De meeste bands zijn alle drie dagen te horen, dit is fijner voor henzelf en scheelt heel veel tijd aan soundcheck.

Catering
Eten en drinken is er volop, zodat je de hele dag kunt blijven. Afwisselende catering, van een bloemrijk aangeklede tent met koffie en cupcakes of brownies, broodjes en drankjes zoals cola of wijn. Boeren en boerinnen bieden zelfgemaakte hamburgers of hotdogs aan, er zijn leuke foodtrucks, een echt pop-up restaurant en een snackbar. Ook ijs, smoothies en milkshakes zijn volop verkrijgbaar op het terrein.

Vergeet niet naar een leuke demo te gaan. In de mooie keuken in de foodtent zijn doorlopend presentaties, zoals alles over slowfood, insekten, melk, vlees en groentes.

Alles opnoemen is ondoenlijk, maar ik noem toch nog even het vintage plein met het populaire vintage café, de tent waar rock-‘n-roll wordt gedraaid en de oldtimers. Kijk eens naar die wielen en dat dashboard!

De Farm & Country Fair vraagt heel veel van de organisatoren en de vrijwilligers.
Je moet overal tegelijk zijn, super alert en slaapt deze dagen weinig. Als na een maand het werk is afgerond en we genoeg feedback hebben verzameld, is het tijd om zelf heel eventjes te relaxen.

Geplaatst in op 10 jun. 2019