Twintigste Farm & Country Fair

“Zijn jullie alweer druk met de Farm & Country Fair bezig?”, wordt er regelmatig gevraagd. Iemand anders vraagt aan een familielid: “wat voor werk doet Joke eigenlijk het hele jaar door als er geen Fair is?”.

Het is ook eigenlijk bijna niet uit te leggen waarom we het hele jaar door met zoveel mensen zoveel uur aan de Fair werken. Want dat gebeurd. We werken met vier gezinsleden op de boerderij waar er normaal gesproken tweeëneenhalf het werk zouden kunnen doen. En dan zijn er nog een aantal mensen het hele jaar door in touw met timmeren, schilderen, opknappen van decoratiestukken, bewegwijzeringsborden, maaien van aanrijroutes, entreeveld en ga maar door.

Het werk voor de Fair, wat houdt dat dan in? Heel eenvoudig. Contact houden met iedereen die met de Fair te maken heeft. Collega’s, deelnemers, mensen die meewerken aan de shows en presentaties, leveranciers, contactpersonen verenigingen, vergunningverleners, collega evenementenorganisatoren en vele andere netwerken onderhouden. Maar ook cursussen en workshops volgen, ideeën bedenken en veel andere evenementen bezoeken, zorg voor de musea en het follybos, onderhoud en vernieuwen van materialen en opslagruimtes, berekeningen maken en de financiële administratie doen. We hebben meerdere contactmomenten met onze deelnemers en alleen al het zoekwerk naar de best mogelijke stand voor alle deelnemers kost zeker een maand tijd en heel veel aandacht. Dan heb ik het nog niet gehad over het aanvragen van vergunningen, bestellen van materialen voor inhuur en aankoop, administratie en boekhouding. En vergeet niet de promotie van de Fair. Heel lastig maar erg leuk werk. En heel breed, denk maar aan onze deelname aan meerdere televisieprogramma’s.

Een jaarrond taak voor meerdere mensen dus. Wel met onderbreking, want ook de boerderij vraagt veel aandacht van ons allemaal. En of we het graag doen? Ja hoor, wat is er mooier dan samen met zoveel mensen uit heel Nederland een prachtig evenement neer te zetten? Over twee maanden staan de tenten er alweer en zitten we vlak voor de opening van de 20ste Farm & Country Fair!

Geplaatst in op 23 apr. 2015