‘t Noorden en de Fair

Overleg gehad met ’t Noorden, onze cateraar. Al jarenlang verzorgen ze tijdens de Farm & Country Fair de koffie, drankjes, het cafetaria en sinds een aantal jaren ook een echt restaurant.

Ik raad iedereen aan om eens een kijkje te nemen bij hun mooie bedrijf in Aalten. Buiten in de speeltuin zie je hun thema al: treinen. Tussen de glijbaan en de schommels door rijdt een echte trein op bepaalde tijden door de speeltuin. Heel erg leuk en iedereen die meerijdt voelt zich weer even kind. In hun Pannenkoekenhuys zit je in originele treinbanken en kun je genieten van ambachtelijk gebakken pannenkoeken, die worden gemaakt in een treincoupé dat als open keuken wordt gebruikt. En hoog boven je hoofd komt elke paar minuten een treintje langsrijden, heel regelmatig en ook bij vallende blaadjes en sneeuw. Bij het zien van hun ‘pannenkoek van de maand’ liep het water in m’n mond: hartig met een paar zoetige groenten en stoofpeertjes. Hoewel de opening van de verbouwde zalen in maart plaatsvindt, mochten we ze alvast bewonderen en ik kan verklappen dat ze erg mooi zijn geworden!

Maar goed, overleg over de Fair dus. Met name over indeling van het terrein. Super moeilijk, elk jaar opnieuw. Omdat de middenring en de informatiestand jaarlijks op dezelfde centrale plek staan en de straten van daaruit alle windrichting uit lopen, denken mensen die maar een paar uur op de Fair zijn dat alles hetzelfde lijkt dan vorig jaar. Terwijl iedereen die er 1 of 2 hele dagen doorbrengt en alles goed bekijkt, jaarlijks grote verschillen ziet. Vorig jaar waren er echt hele grote veranderingen en uiteraard komen er dit jaar weer een groot aantal aanpassingen. Met name de muziektent en de grote delicatessentent stonden vorig jaar niet naar onze zin, de praktijk blijkt soms nu eenmaal anders dan de theorie. En al pratende merk je hoe lastig het is om de indeling van het terrein zó te maken, dat voor iedereen de plek van de stand zo optimaal mogelijk is. Een voorbeeld waar we op letten bij de cateringlocaties van ’t Noorden? Zonkant. Windkant. Afstand tussen catering en toiletten. Afstand van in- en uitgang. Vindbaarheid. Afstand tussen hun verschillende locaties in verband met serviezen en vaatwassers. Mogelijkheid water aan- en afvoer. Waar komen de cateringpleinen met andere cateraars, zoals de foodtrucks en rollende keukentjes. Gelukkig hebben we in grote lijnen voor elke locatie van ‘t Noorden weer een oplossing gevonden. Nu nog de meest optimale plek zoeken voor alle andere 395 deelnemers, maar ook dat gaat lukken!

Geplaatst in op 26 feb. 2015