Rogier Pelgrim

Huisconcerten. Een fenomeen waar een kleine groep mensen veel plezier aan beleeft. Zo kleinschalig dat de plaatselijke horeca hier geen energie en geld in wil steken. Voor de artiesten een prima plek om nieuwe liedjes uit te proberen in een zeer kleine setting.

Gisteravond mochten wij weer eens een huisconcert organiseren. Meestal staan er bevriende buitenlandse artiesten op het programma die een paar vrije dagen hebben en het gezellig vinden om bij ons te logeren.

Voor de tweede keer hadden we een Nederlandse artiest in ons huis. Rogier Pelgrim. Rogier werd in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma “De Beste Singer Songwriter van Nederland” en door Eric Corton en Giel Beelen geroemd om zijn virtuositeit als zanger. De uit Ede afkomstige zanger/gitarist zorgde er samen met zijn toetsenist William voor dat het aanwezige publiek een heel bijzondere avond had vol met mooie verhalen en zeer afwisselende liedjes, verreweg de meeste zelf geschreven. Wat een enthousiasme van zowel publiek als muzikanten! Op de vraag van het publiek of Rogier terug wil komen in IJzerlo als hij heel erg bekend is, antwoorde hij dat hij dat heel graag doet, maar ook als hij niet bekender wordt dan hij nu al is komt hij heel graag terug.

Weer zaten we in een kleine setting zonder geluidsinstallatie rondom een artiest waar we nog veel van kunnen horen, sommige van ons bij wijze van spreken bijna op z’n knie. Alleen de allerbeste muzikanten kunnen op deze manier spelen zonder er zenuwachtig van te worden.

Voor de liefhebbers: op 20 mei is er weer een huisconcert, dan met Kieran Halpin.

Oh ja, wie die eerste Nederlandse muzikant vorig jaar in februari was? Jullie kennen hem allemaal, want dat was Dotan.

Ook op onze mailinglijst? Stuur dan een mailtje naar joke.ruesink@hotmail.com

http://rogierpelgrim.nl

www.kieranhalpin.com

Geplaatst in op 17 apr. 2015