Nieuwsbrief ellende

Jaarlijks sturen we 3 maal een nieuwsbrief van de Farm & Country Fair naar iedereen die aangaf deze graag te willen ontvangen. Hierin staan korte stukjes en weetjes over de Fair, over de shows en de deelnemers en alles er omheen.

Deze keer was de brief snel klaar. Er was heel veel te vertellen, zelfs voor de twee volgende nieuwsbrieven zijn de meeste onderwerpen al bekend.

Maar… toen begon het gedoe. We stuurden in voorgaande jaren de nieuwsbrief gewoon via ons normale e-mail adres. Om niet in de spambox te belanden, met vijftig nieuwsbrieven per run en met tussenpozen. Op deze manier hadden jullie de meeste kans de brief inderdaad binnen te krijgen als gewone e-mail in je goede mailbox. We ontvingen soms mails retour die onbezorgbaar waren door veranderen van mailadres en die hielden we dan uit ons adressenbestand.

Dit jaar kozen we voor een speciaal programma voor het versturen van nieuwsbrieven, zodat een grote serie tegelijk verzonden kan worden. Het is redelijk ingewikkeld om te leren hoe alles moet, maar het is gelukt. Gisteren zijn de nieuwsbrieven verstuurd. Vandaag echter bleven de onbezorgbare mails maar terugkomen in onze mailbox. Wat een gezoek om uit te vinden wat er aan de hand was. Van een aantal zg. ‘dode’ mailadressen weet ik dat ze gewoon nog bestaan, dus dat klopte niet. Na overleg met iemand die dit probleem kende, hebben we de teruggekomen adressen allemaal maar eens op een rij gezet, de mailing aangepast en deze nieuwsbrieven opnieuw verstuurd, nu weer op de ouderwetse manier vanuit de gewone mailbox met vijftig tegelijk. Beetje terug bij af dus. Ook na de tweede keer verzenden kwamen er onbezorgbare mails retour, maar gelukkig dit keer lang niet zo veel dan de eerste keer.

Dit veranderen van systeem hoeft normaal niet zo’n groot probleem te zijn, dus we gaan kijken of we dit voor de volgende keer kunnen oplossen. Blijft het probleem dat mensen die een nieuw mailadres hebben gekregen, uiteraard geen berichtje hierover naar een nieuwsbriefverzender, dus naar ons, sturen. Helaas zijn er dus aan aantal mensen die de serie nieuwsbrieven voor de Fair van dit jaar niet ontvangen. Hoor jij daar ook bij, mail ons dan even, dan sturen we hem supersnel nog even naar je toe.

Geplaatst in op 15 mei 2015