Mooi, mooier, mooist. Twintig jaar Fair!

Het zijn bijzondere dagen. Vrijdag gaat de Farm & Country Fair weer van start! In 20 jaar is de Fair landelijk en zelfs internationaal bekend geworden en dat heeft het evenement ook verdiend.

Een aantal bedrijven nemen voor de 20ste keer deel, hebben dus nooit een jaar overgeslagen! Natuurlijk worden ze in het zonnetje gezet. Ook zijn er vrij veel vrijwilligers die voor het 20ste jaar enthousiast meewerken en ook hier wordt uiteraard niet zomaar aan voorbij gegaan.

Aan Annie Schreijer, Europarlementariër, de eer om de Fair officieel te openen tijdens de netwerkbijbijeenkomst, waarbij de landbouwsector mooie nieuwe initiatieven presenteert.

Jaarlijks is er veel nieuws te zien, maar dit jaar is de Fair uitgebreider en mooier dan ooit. Bijzonder is de presentatie van de Dinxperlose Kippen en Pluimvee Vereniging, ook al 20 jaar deelnemer. In hun stand zijn maar liefst 20 verschillende soorten van allerlei diergroepen te zien, zoals 20 rassen kippen, eenden, konijnen en 20 kleuren cavia’s. Er wordt jaarlijks al heel veel aandacht aan hun stand besteedt, dit jaar is het wel heel erg bijzonder.

Het showprogramma bestaat voor een klein deel uit de meest bijzondere shows uit deze 20 jaar. Mis bijvoorbeeld de motorshow van de politie uit Hamburg en de dansshow van de Ierse dansgroep Celtic Roots niet! Ook de machinepresentaties van Luiten-Ruesink en van Prinzen-Somsen zijn de moeite meer dan waard. En wat te denken van de grootste Shire paarden en de kleinste Shetlanders die allemaal laten zien wat ze in hun mars hebben. En het Min. van Economische Zaken heeft ook dit jaar een vergunning afgegeven voor het mogen exposeren van varkens. Helaas niet zoveel rassen dan we graag zouden willen, maar ook een vergunning voor één ras is al bijzonder. Op vrijdag bezoeken op onze uitnodiging honderden basisschoolleerlingen de Fair, waar ze leuke opdrachtjes kunnen maken.

Wie op zaterdag de Fair bezoekt, mag het interview met Jos en Dycke niet missen. Suzanne Ruesink vraagt hen het hemd van het lijf en iedereen mag zelf brandende vragen stellen over hun leven na Boer Zoekt Vrouw en over het nieuwe boek, dat ze na afloop graag signeren.

Bijzonder is ook de groep met alles rondom begravenis en crematie. Uitvaartondernemer, waterurnen, bijzondere kisten, herinneringssieraden van glas, rouwfotografie en meer. In Nederland nog vrij ongebruikelijk op een beurs, in de Engelstalige landen al lange tijd heel gewoon.

En waar we al langer mee bezig waren is ook gelukt: er zijn roze balen te zien op de Fair. We hebben heel lang gezocht naar het roze plastic, net op tijd werd het bij ons afgeleverd en kan het gras worden gewikkeld. De roze balen zullen in de toekomst veel vaker te zien zijn, een deel van de opbrengst van het roze plastic is voor Pink Ribbon en alleen om die reden al geeft het een goed gevoel om ze in roze te wikkelen in plaats van zwart, wit of groen. In het buitenland is het roze plastic niet aan te slepen, in Nederland wil de importeur er niet aan “omdat de boeren hier in Nederland te conservatief” zouden zijn. Boeren die roze plastic willen kopen om gras in te wikkelen, mogen zich bij ons melden, dan kopen we het samen in.

De zeer lange deelnemerslijst en het enorm uitgebreide programma is te vinden op www.countryfair.nl en natuurlijk is er ook op Facebook en YouTube is heel veel te vinden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en via Facebook.

Openingstijden: vrijdag 26 en zaterdag 27 juni: 10.00 – 21.00 uur, zondag 28 juni: 10.00 – 18.00 uur.

Wij hebben al veel voorpret, zoals elk jaar roepen we dat dit de mooiste editie ooit wordt en het is echt zo. We hopen dat u tijdens het weekend heel erg van de Fair geniet.

Geplaatst in op 23 jun. 2015