Lente!

Lente!! Heerlijke tijd, wat een energie krijg je van die langere dagen. Even naar buiten lopen zonder je eerst dik in te moeten pakken! Wat doen we eigenlijk zoal in deze tijd van het jaar? Zomaar een paar fijne lentedagen:

Zaterdag was de regionale ledendag van boerenorganisatie LTO. Binnen zitten in de grote, donkere zaal van schouwburg Orpheus viel niet mee tijdens de eerste zonnige dag, maar was het waard. LTO presenteerde haar nieuwe visie over transparante landbouw. Onze eigen Suzanne introduceerde nieuwe ideeën zoals een ‘inboeringscursus’ en ‘boerenbelevenissupermarkt’. Adjiedj Bakas vertelde over ‘dierplezier’, Teun vd Keuken over promotie landbouwproducten en Mark Rutte over hoe het buitenland met respect naar Nederlandse landbouwsector kijkt. Sara Kroos smeedde de middag aan elkaar met luchtige stukjes en ter plekke geïmproviseerde liedjes waaruit bleek dat ze goed is ingewijd in de Nederlandse landbouw.

Verder bleek de sociale media handig. Onze auto was aan het eind van z’n latijn en op Facebook stond dezelfde auto dan de onze. Alleen veel jonger en toevallig van een goede kennis uit het noorden van het land. Even een paar berichtjes via Facebook over en weer en zo kon het gebeuren dat we tijdens de LTO bijeenkomst sleutels uitwisselden en er één van ons met de ‘nieuwe’ auto naar huis reed. Tijdbesparend en dat is handig in deze tijd van het jaar.

De inrichting van de twee musea die de Fair binnen haar poorten heeft gekregen, vraagt veel tijd en aandacht. Daarover een andere keer meer.

Dagelijks een aantal besprekingen over de Fair, met name over de promotie en de nieuwe website. Hopelijk komen jullie de Fair later dit jaar overal tegen.

Omdat de Farm & Country Fair dit jaar 20 jaar bestaat willen we bijzondere shows een keer terug laten komen. Leuk, maar erg gecompliceerd, alleen al qua accommodatie van deze grote groepen. Dus ook hier veel uren in gestoken deze week. Eind van een lang verhaal: de meeste groepsverblijven zitten vol tijdens de Fair en we gaan op zoek naar gastgezinnen in de omgeving die het leuk vinden om een paar dagen logé’s te hebben die op de Fair optreden.

Nu het mooi weer is komen er heel veel mensen aan de deur die hout brengen voor het Paasvuur, dat we op de eerste Paasdag houden. Er mag alleen schoon snoeihout op de stapel worden gelegd en we moeten van de gemeente controleren of iedereen alleen schoon snoeihout heeft en geen wortels, planken, te dik hout, afval. Mensen moeten zich bij ons huis melden en het is gezellig om met iedereen even een kort praatje te maken, maar als je net bezig bent met een ingewikkelde mail als antwoord op een moeilijke vraag, dan ben je net even weer uit je concentratie.

Het was leuk om het enthousiasme te zien van onze logé voor één nacht, Sarah McQuaid. Sarah is zangeres, had tussen haar optredens door een dagje vrij en kwam gezellig even langs. Uit haar foto’s op Facebook te zien, vermaakte ze zich prima en we hadden samen een gezellige avond.

En dan vraagt de tuin alweer veel aandacht. Gelukkig heb ik laatst op Tuinidee van Jurgen Smit geleerd dat je best met de heggenschaar mag snoeien als je honderden rozen en hortensia’s moet bijknippen. En warempel: in twee dagen heb ik alles klaar! Nu alleen nog opruimen. Afwachten hoe het werkt, maar het ziet er prima uit! Dank voor je tip, Jurgen!

Hoogtepunt van de week? De koeien mochten weer naar buiten! Wat heerlijk om deze dames zo blij te zien zijn, dat ze lekker dansen in het zonnetje!

Geplaatst in op 11 mrt. 2015