Kleine kruipers

Tijdens de Farm & Country Fair houden we dagelijks een optocht van antieke en vintage kinderwagens en poppenwagens. De vele wagens die we hiervoor zelf hebben verzameld, staan het jaar door als een expositie opgesteld in een schuur met een paar kleine kieren. Soort bij soort, jaar bij jaar, poppenwagens bij elkaar. Met heel veel mooie vintage kleding voor iedereen die met de kinderwagens rondloopt. En veel accessoires zoals poppen, dekentjes en lakentjes, doopjurkjes, boeken, foto’s en ander antiek klein spul om de verzameling nog mooier te maken. Een echt museum dus.

Maar naast mooi is het ook levendig! Want hoe groter de verzameling mooie spullen, hoe groter de verzameling levende dieren. Ik begrijp best dat het voor die kleine kruipers heerlijk is om door die kieren naar binnen te gaan als het buiten guur en koud wordt en dan lekker tussen de lakentjes of tegen de verwarming te kruipen. Er staan flink wat muizenvallen ter bescherming van mijn mooie spullen en ook om te voorkomen dat de diertjes nieuw kroost produceren. Als voorbehoedsmiddel dus eigenlijk. Die werken wel. Maar andere dieren zijn zo langzamerhand ontelbaar. De Spinnen. Met een hoofdletter, want zo groot zijn ze wel en zoveel zijn het er soms. Voor de spinnen is er echter geen val en soms ben ik uren bezig met spinnenwebben jagen.

Vorige week was er een vergadering in onze ontvangstruimte en moest ik van tevoren met de ragebol rond. Maar wat een opluchting: ik was al heel snel klaar, er was bijna geen spin en web te zien. Hoe kan dit nou? Het is winter, guur weer en koud buiten. Misschien is het wel net als met onze honden! Als je vaak genoeg een duidelijk commando geeft en vervolgens maar consequent genoeg bent, dan weten ze waar ze aan toe zijn en houden ze rekening met je wensen. Ik kan dit ook eens met de muizen uitproberen. Of zou het toch handiger zijn om eens flink met de kitspuit rond te gaan? Met een beetje extra werk kan iedereen ook in juni tijdens de Fair weer genieten van een flinke collectie mooie kinderwagens!

Geplaatst in op 03 feb. 2015