Ivo Niehe, Suzanne Ruesink en BZV

Ook wij zaten hele zondagavonden aan de buis gekluisterd. Net voor 8 uur begint 3 op Reis, één van de weinige programma’s waar we samen naar kijken.

Daarna Boer Zoekt Vrouw. Vorige winter even iets minder naar onze smaak, maar dit seizoen werd het weer dubbel en dwars goedgemaakt met de Nederlandse boeren en boerin. Wat is het programma anders dan de eerste paar jaar! Eerst al omdat het in een ander jaargetijde is opgenomen en in plaats van de prachtige natuuropnames dit keer regenbuien en koude akkers in beeld kwamen.

Maar misschien zit de grootste verandering en meeste lol voor de kijkers wel in de dagen na de uitzending. DWDD, Lucky TV, Edwin Evers, allemaal hadden ze meningen en parodieën op het programma. Waar het 10 jaar geleden alleen bij napraten op de maandagochtend bleef, is het nu veel meer een programma van iedereen geworden. Je hoeft alleen Twitter maar te volgen en de tv kan uitblijven, je leest alles wel.

Gisteravond merkte je aan de deelnemers dat ze hier last van hebben gehad en dat is geen wonder. Uit eigen ervaring weet ik dat je voor de camera een heel goed gesprek kunt hebben, maar er op tv een ieniemienie klein stukje van wordt uitgezonden. Door het uit de context te halen kan het zelfs een heel lachwekkend stukje worden. Mensen die mediatraining hebben gehad, herkennen dit wel, maar je kunt het nooit helemaal vermijden en dat hoeft ook niet. De producers willen mooie televisie maken en dat krijgen ze alleen door goed te monteren, het hele verhaal is vele malen te lang.

Na BZV keken we deze winter heel graag naar de Reünie en de laatste maanden zijn we weer fan van Ivo Niehe. Extra leuk was daarom dat onze dochter Suzanne één van de mensen was die gisteravond bij Ivo Niehe haar mening mocht geven over het tiende seizoen Boer Zoekt Vrouw. Een gevarieerde selectie boeren vertelden ze hoe ze de serie hadden ervaren. Wat veel mensen opmerkten was dat Suzanne een heldere mening had en positief was over elke deelnemer. Suzanne is al in veel programma’s te zien geweest en ook nu weer tijdens het filmen viel het de filmcrew op dat ze eigen ideeën had over lichtinval en filmhoek en niet onervaren was. Het zal vast ook om die reden zijn dat ze positief was over zowel het programma als de boeren. Want wetende hoe lastig het is om hele dagen met de camera op je gericht te leven, kan ze heel hard lachen om grappige opmerkingen of acties van de boeren. Maar een negatieve mening zal ze nooit over iemand hebben, want weken lang gefilmd worden en maar afwachten wat er wordt uitgezonden, dat is een uitdaging die maar weinig van ons durven aan te gaan. Diep respect dus voor alle boeren en voor de mensen die op ze hebben geschreven!

Geplaatst in op 23 mrt. 2015