Het einde van een geweldige tijd

Het is zondagavond zeven uur en we zitten met een groot aantal mensen buiten voor de informatie op het terrein van de Farm & Country Fair. Auto´s, bestelbussen, veewagens, enorme vrachtwagens en zelfs tractoren rijden af en aan.

De Fair is net een uurtje geleden dichtgegaan na drie mooie en drukke dagen.

We zitten met de meeste vrijwilligers even bij elkaar om iets te eten en te drinken. Een aantal van hen waren nog bezig om het verkeer te regelen op de standhoudersparkeerplaats en op de eenrichtingsweg, die speciaal voor het vertrek van de deelnemers wordt gemaakt. Op deze manier hoeft er niemand lang in de rij te staan om het terrein op en af te kunnen rijden.

Een andere ploeg heeft met de vuilniswagen rondgereden om alle vuilnis mee te nemen en gaat straks het werk afmaken. Veel werk, elke dag opnieuw. Fijn dat de firma Ter Horst hun wagen beschikbaar stelt en dat we hier goede chauffeurs voor hebben!

Standhouders komen langs om afscheid te nemen. Velen hebben hun stand weer leeg gepakt en zijn klaar om naar huis te gaan. Namens de organisatie probeert iemand regelmatig bij hen langs te gaan en vaak spreken we elkaar even kort tijdens het koffie halen. Zo houden we tijdens de openingsdagen een beetje in beeld hoe het in hun stand loopt en of er problemen zijn. Leuk om elkaar nog even te zien voordat iedereen zijn of haar eigen weg weer gaat.

Het is ook nu mooi weer en gezellig buiten bij de informatie. We wachten op een meisje van de Ierse dansgroep Celtic Roots, die de 20ste editie van de Fair officieel af mag sluiten. Dit doen we jaarlijks met een korte ceremonie: het uitzetten van het grote aggregaat. Iedereen die nog bij de informatie zit, gaat mee naar het aggregaat.

Het meisje is zangeres en heeft een prachtige, loepzuivere stem. Nadat het aggregaat is uitgezet en hiermee de Fair is afgesloten, zingt ze staande op een kleine verhoging zonder begeleiding een prachtig Iers liedje dat een enorme indruk maakt op ons allemaal.

De Fair is officieel afgesloten, een jaar werk, drie weken opbouwen en drie prachtige openingsdagen zijn voorbij. Nu evalueren, dingen bijstellen en dan weer óp naar de organisatie van de Fair in 2016. Een enorme uitdaging om deze weer net zo mooi of nog mooier te krijgen dan de feestelijke 20ste Farm & Country Fair, maar ongetwijfeld gaat ook dit weer lukken met zoveel hulp en ideeën van alle kanten.

En het opruimen van het terrein? Dat gebeurt ook weer met veel fijne, enthousiaste mensen. Maar door de extreme hitte van meer dan 35 graden, houden we vanaf dinsdag siësta en gaat iedereen ‘s middags naar huis, om vaak ’s avonds nog weer een paar uurtjes terug te komen. We vonden het zondag een beetje jammer dat het in andere delen van het land hard regende, maar wat hebben we achteraf dit jaar een ontzettend geluk gehad met de weersomstandigheden!

Geplaatst in op 04 jul. 2015