Geen kerstmarkten meer

Om zelf steeds maar weer trendsettend te zijn, moet je uiteraard heel veel kijken naar andere evenementen. Wat staat er op dit moment in de belangstelling? Is jou idee ergens te zien en als dat zo is, hoe vinden de bezoekers dit dan? Is er ergens iets nieuws dat onze bezoekers heel leuk zouden vinden? Om die reden bezoeken we heel veel evenementen, de laatste tijd veel kerstmarken, zowel binnen als buiten.

Met het eind van de kerstmarkten is hiermee is ook voor ons een eind gekomen aan een hele drukke tijd, met name in het weekend. We blijven ook in het nieuwe jaar wel regelmatig beurzen bezoeken, maar zijn dan al meer actief voor ons eigen Fair. Leuk is de zoektocht wel. Zijn er op een kerstmarkt of aan andere beurs leuke stands waar we onze eigen bezoekers een plezier mee zouden doen? Of degene die vroeg of ze een stand bij de Fair mogen huren, bieden die wel aan wat onze bezoekers mooi vinden en bijt het niet met degenen die al een stand hebben geboekt? We gaan graag even kijken voordat een deelnemer een stand boekt. We nemen ze liever niet aan als we denken dat het voor hen de verkeerde beurs is en we willen zeker niet teveel van hetzelfde soort product op de Fair, dat is voor niemand fijn.

Naast de contacten met nieuwe en het onderhouden van contacten met bestaande standhouders, is het bijzonder om te zien hoe andere evenementen op een andere manier met praktische dingen omgaan dan wijzelf doen. Zo werken wij niet met marktkramen buiten. Omdat die bij een flinke onweersbui rond kunnen waaien, maar ook omdat de producten in een tent zoveel mooier uitkomen dan op een tafel in een kraam. De hele sfeer van een evenement met marktkramen is niet vergelijkbaar met een mooi tentendorp. Fijn dat niet iedereen op elkaar lijkt.

Op de kerstmarkten en kerststallen zijn ook dieren te zien. Ook hier zijn grote verschillen. Zo zie je vaak dingen die eigenlijk qua regelgeving absoluut niet kunnen, maar dat zie je alleen als je goed op de hoogte bent met de regelgeving. Een schaap en een ezel in de kerststal is leuk en moet ook kunnen. Anders wordt het als er regels grof worden overtreden en dat zie je helaas ook af en toe gebeuren. Zolang dierwelzijn en gezondheid voor mens en de dier niet in het gedrang zijn en het allemaal kleinschalig met dieren van één bedrijf wordt geregeld, is er niets aan de hand. Hoe lastig het voor zowel eigenaar als organisatie is om alle dieren op de Farm & Country Fair tentoon te stellen, vertel ik een ander keer.

Zoals de meesten van ons hebben wij ook een paar rustige dagen ingepland. We voeren de varkens, de koeien en kalfjes, de schapen, geiten en kippen. Ook melken we de koeien een paar keer per dag en letten op de gezondheid van alle dieren. En verder is er aandacht en tijd voor elkaar. Om te beginnen bij de kerstborrel voor de vrijwilligers die het hele jaar door helpen met de Fair en met het werk op de boerderij. Iedereen een warme en fijne kerst toegewenst!

Geplaatst in op 24 dec. 2015