Foodtruck festivals

Er vinden in rap tempo veranderingen plaats in de evenementenwereld. Denk maar aan de vele foodevenementen die de laatste jaren hun opwachting maken.

Ook de foodtruck festivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Enkele jaren geleden zag je de mooie foodtrucks, die toen nog “rijdende keukentjes” heetten, alleen in het westen van het land. Nu waaiert het fenomeen heel snel uit over de rest van Nederland. Organisatoren springen er op in en zo heb je weer heel veel van dezelfde soort evenementen, hoe leuk ook. Er zijn zelfs plaatsen in het oosten van het land waar alleen al dit jaar meerdere foodtruck festivals worden georganiseerd.

Vier jaar geleden al stonden de eerste foodtrucks bij de Farm & Country Fair. Ook wij hadden ze gezien in Amsterdam en vonden het concept heel erg mooi en prima bij ons passen. En ons uitgangspunt is altijd dat als wij als organisatie ergens van genieten, het merendeel van onze bezoekers dit ook erg kan waarderen.

De laatste jaren kwamen er heel veel mooie wagentjes bij en zo kun je ook bij onze Fair genieten van heel veel mooie foodtrucks, vaak compleet met bijbehorende terrasjes en aankleding. Erg gezellig en veel variatie in voedsel, zowel met vlees als vegetarische heerlijkheden en natuurlijk zijn er glutenvrije producten verkrijgbaar.

Food was altijd al belangrijk tijdens de Fair en de grote culinaire tent met het mooie kooktheater blijft zeker zo. Omdat een plein met mooie foodtrucks erg sfeervol is en de producten heerlijk zijn, is ook dit natuurlijk bij de Farm & Country Fair een blijvertje. Sterker nog, er zijn weer meer mooie wagentjes dan in andere jaren omdat het assortiment zo enorm breed kan zijn. Van zoetigheden tot fruit, milkshakes tot crêpes en van tussendoortjes tot complete maaltijden. Maar omdat we altijd trendsetter willen zijn en anders dan andere evenementen, zijn we ook weer op zoek naar iets nieuws. Vanmorgen stond in de vakpers een idee van alweer even geleden: meer dan tienduizend volwassenen willen verstoppertje gaan spelen bij IKEA. Wat vinden jullie, zullen we verstoppertje gaan spelen tussen de gezellige wagentjes?

Geplaatst in op 04 mrt. 2016