Even snel naar Engeland

In 1990 gingen Erik en ik voor een officiële uitwisseling naar Engeland. Eurolink, die de uitwisseling organiseerde, was een onderdeel van de South of England Show in Ardingly. De uitwisseling werd gesponsord door de genoemde show en door Barclays Bank en was speciaal voor agrarische ondernemers uit heel Europa. De deelnemers werden geplaatst in een gastgezin, een jaar later waren zij aan de beurt om gastgezin te zijn voor een ander deelnemend boerenpaar. Deelnemende landen waren ondermeer Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Italië en Engeland.

Door deelname aan het Eurolink programma en daarmee kennismaking met de South of England Show zijn we de Farm & Country Fair gestart, omdat we vonden dat het jammer was dat we onze Engelse gasten geen bezoek aan net zo’n mooi en interessant evenement in Nederland konden bieden.

Later, in 1996, werd de oud-deelnemersclub van Eurolink opgericht. Die club organiseert jaarlijks een reünie voor oud-deelnemers en bestaat dus net als de Farm & Country Fair ook 20 jaar. Reden voor ons om het feestje mee te vieren, ook al was het net 2 weken voor onze Fair!

Wat was het weer leuk om iedereen even te zien en te spreken, ook de mensen die door de jaren heen zijn afgehaakt. En op de South of England Show, de basis van het drukke programma in deze twee dagen, hebben we veel ideeën opgedaan voor onze volgende Fair. Het Eurolink programma, dat door verminderde sponsoring een poosje op een laag pitje stond, is inmiddels met medewerking van twee enthousiaste Nederlandse mensen weer nieuw leven ingeblazen. Volgend jaar worden zowel het Eurolink programma als de reünie in Nederland georganiseerd.

Ons korte reisje naar Engeland was heel kort, druk en nuttig. Wat is het lastig om in zo’n drukke tijd de deur achter je dicht te trekken. Maar wat een energie krijg je ervan om even helemaal uit je eigen hectiek weg te zijn en bij een collega evenement in de keuken te mogen kijken!

Geplaatst in op 19 jun. 2015