Enthousiasme en sfeer

Maart 2019:

‘Wat is er nu eigenlijk bij de Farm & Country Fair te zien, waarom moet ik er naar toe?’
Tja, waarom? De veelzijdigheid? De stands? Er is een bijzonder grote variatie aan kleding, planten, wellness, kunst, sieraden, handwerk, dierbenodigdheden, auto’s, machines. Bijna alles in hoog- en middensegment en producten die je niet in een winkelstraat ziet. Maar er zijn vast nog een paar beurzen waar je heerlijk kunt winkelen.

Dieren dan? Vertellen dat er heel bijzondere rassenpresentaties zijn, maar liefst zo’n 50 schapenrassen! En koeien in alle kleuren, maten en karakters. Maar niet iedereen houdt van dieren.

Veel plezier en educatie voor kinderen? De eendjesrace en de waterbak zijn een grote hit, het strokasteel zit propvol en er zijn kinderen die genieten de speurtocht en workshops. Maar niet iedereen komt met kinderen.

Shows? Vier showringen met een doorlopend en gevarieerd programma waar mensen soms maandenlang voor oefenen? Ja, dat kan een goede reden zijn.

De catering? Foodtrucks, een pop-up restaurant, friettentjes, fruit en sapjes, een travelbar, een vintage cafe en heel veel lekkere en originele gerechtjes in de foodpleinen. Ook voor mensen met diëten en allergieën. Maar daarvoor kun je ook naar een leuke stad.

Het follybos met gekkigheden, grappige gebouwtjes en de toneelvereniging die de mensen in dat bos op een superleuke en interactieve manier ontvangt? Of de lezingen? Of de Engelse en Ierse muziek op het podium? Vertellen dat de muzikanten speciaal voor de Fair invliegen? Dat geeft niet de uitzonderlijke kwaliteit aan, waar ons podium in de folkwereld bekend om staat.

De landbouw dan? Op welke Fair is de landbouw te zien? De jagersvereniging die vertelt over hun werk als natuurbeheerder? De dierenartsen die vertellen over het zeer lage antibioticagebruik? De tractordealer, de VVB, de voerleverancier die allemaal vertellen over hun werk? Wel bijzonder en er zijn vast veel vragen waar deze mensen graag een antwoord op proberen te geven.

Of de antieke voertuigen, de persoonlijke bomenhoroscoop, het kooktheater met bijzondere presentaties? De loopgraven waar re-enactors en eigenaren van originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog vertellen over een tijd die we nooit meer mee hopen te maken? Bijzondere verhalen.

Natuurlijk heeft niemand bij dit alles een beeld hoe de Farm & Country Fair werkelijk is
Daarom vertel ik veel liever over alle mensen die vol enthousiasme zich dagenlang, wekenlang en zelfs maandenlang inzetten om mensen die de Fair bezoeken, een superleuke tijd te bieden. Of het nu gaat om de verkeersregelaars, de winkeleigenaren, de decorateurs en makers van het bijzondere bloemwerk, de mensen die een show of demo geven, de catering, de muzikanten, toneelspelers, overal op het terrein voel je de bevlogenheid van alle mensen.

En juist die enthousiaste mensen, die boeiende ontmoetingen, de rust en de heerlijke sfeer, maar ook de prachtige producten maken dat de Farm & Country Fair een bijzonder evenement is waar niet alleen mensen uit heel Nederland ver voor reizen, maar ook uit Duitsland, België, Engeland en zelfs uit Australië.

De Farm & Country Fair. Je ziet zo’n belevenisfestival naast de Fair in Aalten alleen maar in Engeland. Maak die kilometers en laat je verrassen! Als je eerst meer wilt weten, kijk je gewoon op www.countryfair.nl, op www.hetwestendorp.nl en op www.facebook.com/Farmcountryfair. Maar wees gewaarschuwd, ook daar kunnen we die heerlijke sfeer niet weergeven.

Geplaatst in op 10 nov. 2019