Farm & Country Fair 21, 22 & 23 juni '19

Wie zijn wij?

Initiatiefnemers Erik en Joke Ruesink hebben drie dochters: Joyce, Suzanne en Mariël. Naast het organiseren van de Farm & Country Fair runnen ze twee boerenbedrijven. Een varkensbedrijf en een melkveebedrijf, beide in de buurt van de Fair. Na de Fair lopen de melkkoeien op het Fair-terrein, in het voorjaar wordt het gras gemaaid voor wintervoeding. Voor de familie is het heel belangrijk om de landbouw op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. Om die reden zijn ze vaak in tijdschriften en op tv te zien.

Zowel Erik en Joke als Suzanne en Mariël werken fulltime thuis voor zowel beide boerderijen als voor de Fair. Dochter Joyce ontfermt zich het hele jaar door over de schapen, geiten en kleindieren, die speciaal voor de Farm & Country Fair worden gehouden.

Tijdens de Farm & Country Fair zijn er veel eigen dieren te zien, waaronder een aantal koeien en alle schapen van de S-Factor.

Familiebedrijf

Er wordt het hele jaar door hard gewerkt aan de Fair. Naast het gezin van Erik en Joke en een groep vrijwilligers zijn ook broers en zussen, neefjes en nichtjes van de familie Ruesink zeer betrokken, iedereen met zijn of haar eigen specialiteit. De Farm & Country Fair is dus een echt familiebedrijf.

Waarom 24 jaar geleden begonnen met de Farm & Country Fair?

In 1994 deden Erik en Joke mee aan een boeren uitwisselingsproject, Eurolink. Zij logeerden een week bij een Engels gezin die Erik en Joke meenamen naar The South of England Show. Een initiatief om burgers op een speelse manier kennis te laten maken met het boerenleven, maar ook een evenement voor boeren onder elkaar. Een jaar later kwam het Engelse gezin naar Nederland en wilden ze net zo’n soort Show bezoeken. Helaas bleken die niet in Nederland te bestaan. Het Engelse gezin daagde Erik en Joke uit om zelf een beurs op te zetten. En zo werd in 1996 de eerste Farm & Country Fair gehouden.