Farm & Country Fair 22, 23 & 24 juni '18

Enorme tent vol schapen, geiten, wol, handwerken

Maar liefst 60 (!!) verschillende rassen schapen en geiten zijn aanwezig in de enorme tent. Naast de dieren is ook alles van wol te vinden. Deze unieke combinatie geeft je de kans om het type wol te zoeken waarmee je je werkstuk nog net even iets extra's geeft. Je vindt hier tientallen kramen vol kleurige breigarens, lontwol om mee te vilten of te spinnen, prachtige handgemaakte kleding, decoraties van wol, maar ook vele soorten vachten. Ga ook kijken in het breicafé, hier zijn vast weer leuke ideeën te vinden.

Winkels met handgemaakte producten

Tientallen winkeltjes bieden zelfgemaakte producten aan zoals mooie kleurige of juist naturel garens in allerlei diktes en van allerlei schapenrassen. En ook de winkel met producten van wol van de Angorageiten is er weer. Verbaas je over de creativiteit! De mooiste kant-en-klare producten van vilt zijn te koop, maar ook mooie pakketten waarmee je zelf thuis aan de slag kunt.

Demonstraties werken met wol

Dit jaar zijn er weer veel activiteiten in de woltent. Zo zijn er demonstraties spinnen van fantasie draden. Mensen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen ook oefenen op een speciaal spinnenwiel. Recycling is hier een sleutelwoord.

Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen

Op zaterdag 23 juni vindt in het wolplein het Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen plaats. Er wordt volop aan een nieuw concept gewerkt, half februari is hierover alle informatie te vinden. Ook meedingen naar de titel Beste Wolspinner van Nederland? Meld je dan alvast aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Workshops werken met wol

Er worden verdeeld over de dag meerdere workshops gegeven over het werken met wol. De mogelijkheden en tijden worden later op deze pagina aangegeven. Soms is het aan te raden om je van tevoren aan te melden, ook dit wordt op tijd aangegeven. Ook kinderen kunnen meedoen, wie weet ontdekken ze een heerlijke creatieve hobby!

Workshop ecoprinten

Wil je leren hoe je bladeren uit je eigen tuin op sjaals of T-shirts print? Doe dan tijdens Farm & Country Fair mee aan de bijzondere workshop ecoprinten van Anita Wissink! Deze workhop wordt ieder dagdeel gehouden, duur ongeveer 2,5 uur, materialen inbegrepen € 32,50 (excl. toegangsprijs Fair)  Aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met vermelding van dagdeel, bv. vrijdagavond, zondagmiddag en aantal personen.

Voel de eigenschappen van wol

Het wolplein is intereactiever dan ooit. Je vind hier bijna alle rassen schapen die in Nederland aanwezig zijn, maar ook kun je de eigenschappen van de wol zien. Er zijn interessante tentoonstellingen die je alles laten zien over de verschillen van de wol van de schapenrassen. Van elk schaap is wol gevilt, gesponnen en lapjes gebreid die je mag voelen. Zo zie je welke wol van welk schapenras je gebruikt voor stevige vloerkleden en welke voor zachte babykleertjes. Ook wol van bijvoorbeeld Angoraschapen en Angorakonijnen hangt in deze presentatie, evenals lapjes van vlas, brandnetels en andere natuurlijke vezels.

Scheren, kaarden, spinnen

Verdeeld over de dag zijn er demonstraties schapen scheren. Kijk eens naar de ruwe wol, hoeveel werk het nog is om hier na het scheren goede garens van te maken. Zowel het kaarden als het spinnen en vilten is te zien in verschillende stands, iedereen geeft graag informatie.

Schapenshow

Nergens in Nederland zie je zoveel wolleveranciers bij elkaar! Maar liefst 60 rassen schapen en geiten bevolken de tent, nergens zie je zoveel rassen bij elkaar. Dagelijks worden de dieren in de ring gepresenteerd hoor je alles over de rassen. Ook de bijzondere schapenshow waar de schapen op het podium worden voorgesteld, mag je niet missen! Informatief maar ook met grappige anekdotes. Twee keer per dag op vooraf aangegeven tijden.

Voor creatieve kinderen

Vul eens een schaap met wol en kijk hoeveel wol een schaap wel heeft. In de woltent zijn leuke activiteiten voor kinderen.