Farm & Country Fair 21, 22 & 23 juni '19

Enorme tent vol schapen, geiten, wol, handwerken

Maar liefst 60 (!!) verschillende rassen schapen en geiten zijn aanwezig in de enorme tent. Naast de dieren is ook alles van wol te vinden. Deze unieke combinatie geeft je de kans om het type wol te zoeken waarmee je je werkstuk nog net even iets extra's geeft. Je vindt hier tientallen kramen vol kleurige breigarens, lontwol om mee te vilten of te spinnen, prachtige handgemaakte kleding, decoraties van wol, maar ook vele soorten vachten. Ga ook kijken in het breicafé, hier zijn vast weer leuke ideeën te vinden.

Winkels met handgemaakte producten

Tientallen winkeltjes bieden zelfgemaakte producten aan zoals mooie kleurige of juist naturel garens in allerlei diktes en van allerlei schapenrassen. En ook de winkel met producten van wol van de Angorageiten is er weer. Verbaas je over de creativiteit! De mooiste kant-en-klare producten van vilt zijn te koop, maar ook mooie pakketten waarmee je zelf thuis aan de slag kunt.

Demonstraties werken met wol

Dit jaar zijn er weer veel activiteiten in de woltent. Zo zijn er demonstraties spinnen van fantasie draden. Mensen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen ook oefenen op een speciaal spinnenwiel. Recycling is hier een sleutelwoord.

Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen

Op zaterdag 22 juni vindt in de woltent het Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen plaats. 

Workshops werken met wol

Op initiatief van de VSS wordt in de schapen-en-wol tent een aparte stand ingericht voor een speciale wol workshop. Informatie over de diverse soorten wol, voorlichting en het bespreken van de meegebrachte wol is het doel van deze workshop. Neem uw eigen wol dus mee!

Voel de eigenschappen van wol

Het wolplein is interactiever dan ooit. Je vind hier bijna alle rassen schapen die in Nederland aanwezig zijn, maar ook kun je de eigenschappen van de wol zien. Er zijn interessante tentoonstellingen die je alles laten zien over de verschillen van de wol van de schapenrassen. Van elk schaap is wol gevilt, gesponnen en lapjes gebreid die je mag voelen. Zo zie je welke wol van welk schapenras je gebruikt voor stevige vloerkleden en welke voor zachte babykleertjes. Ook wol van bijvoorbeeld Angoraschapen en Angorakonijnen hangt in deze presentatie, evenals lapjes van vlas, brandnetels en andere natuurlijke vezels.

Scheren, kaarden, spinnen

Verdeeld over de dag zijn er demonstraties schapen scheren. Kijk eens naar de ruwe wol, hoeveel werk het nog is om hier na het scheren goede garens van te maken. Zowel het kaarden als het spinnen en vilten is te zien in verschillende stands, iedereen geeft graag informatie.

Schapenshow

Nergens in Nederland zie je zoveel wolleveranciers bij elkaar! Maar liefst 60 rassen schapen en geiten bevolken de tent, nergens zie je zoveel rassen bij elkaar. Dagelijks worden de dieren in de ring gepresenteerd hoor je alles over de rassen. Ook de bijzondere schapenshow waar de schapen op het podium worden voorgesteld, mag je niet missen! Informatief maar ook met grappige anekdotes. Twee keer per dag op vooraf aangegeven tijden.

Voor creatieve kinderen

Vul eens een schaap met wol en kijk hoeveel wol een schaap wel heeft. In de woltent zijn leuke activiteiten voor kinderen.