Farm & Country Fair 22, 23 & 24 juni '18

Winkels met handgemaakte producten

Tientallen winkeltjes bieden vaak zelfgemaakte producten aan zoals mooie kleurige of juist naturel garens in allerlei diktes en van allerlei schapenrassen. En ook de winkel met garens en andere producten met wol van de Angorageiten is er weer. Nieuw zijn de producten met kunstig verwerkte kattenharen. Verbaas u over de creativiteit van de deelnemers. De mooiste producten van vilt zijn te koop, maar ook mooie pakketten waarmee u zelf thuis aan de slag kunt.

Demonstraties werken met wol

Dit jaar zijn er veel activiteiten in de woltent. Zo zijn er demonstraties spinnen van fantasie draden. Mensen die hierin zijn geïnteresseerd kunnen ook oefenen op een speciaal spinnenwiel. Recycling is hier een sleutelwoord.

Ook wordt er uitleg gegeven over het kammen van wol, het mengen op een mengbord etc.

Er is op vaste tijden een lezing over wol. Iedereen die een probleem heeft met de wol van zijn/haar schapen of een vraag, kunnen die hier stellen. Wil iemand de wol van zijn/haar schapen laten bespreken dan kan dat ook. Er komt een kleine opstelling te staan van de biowas en de mogelijkheden hiervan. Mensen die speciale vachten willen zien en/of kopen zijn hier op het juiste adres.

Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen

Op zaterdag 23 juni vindt in het wolplein het Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen plaats. Wilt u ook meedingen naar de titel Beste Wolspinner van Nederland? Meld u dan aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Workshops werken met wol

Er worden verdeeld over de dag meerdere workshops gegeven over het werken met wol. De mogelijkheden en tijden worden later op deze pagina vermeld. U kunt zich hier van tevoren voor aanmelden zodat u verzekerd bent van een plek.  

Workshop ecoprinten

Wil je leren hoe je bladeren uit je eigen tuin op sjaals of T-shirts print? Doe dan tijdens Farm & Country Fair mee aan de bijzondere workshop ecoprinten van Anita Wissink! Deze workhop wordt ieder dagdeel gehouden, duur ongeveer 2,5 uur, materialen inbegrepen € 32,50 (excl. toegangsprijs Fair)  Aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met vermelding van dagdeel, bv. vrijdagavond, zondagmiddag en aantal personen.

Eigenschappen van wol

Het wolplein is intereactiever dan ooit. Je vind hier alle rassen schapen die in Nederland aanwezig zijn, maar ook kun je de eigenschappen van de wol zien. Er zijn interessante presentatie die je alles laten zien over de verschillen van de wol van de schapenrassen. Van elk schaap is wol gevilt en gesponnen en lapjes gebreid die je mag voelen. Zo zie je welke wol van welk schapenras je gebruikt voor stevige vloerkleden en welke voor zachte babykleertjes. Ook wol van bijvoorbeeld Angoraschapen en Angorakonijnen hangt in deze presentatie, evenals lapjes van vlas, brandnetels en andere natuurlijke vezels.

Scheren, kaarden, spinnen

Verdeeld over de dag zijn er demonstraties schapen scheren. Kijk eens naar de ruwe wol, hoeveel werk het nog is om hier na het scheren goede garens van te maken. Zowel het kaarden als het spinnen en vilten is te zien in verschillende stands.

Schapenshow

Nergens in Nederland zie je zoveel wolleveranciers bij elkaar! Maar liefst 60 rassen schapen en geiten bevolken de tent, nergens in Nederland zie je zoveel rassen bij elkaar. En ook de bijzondere schapenshow waar de schapen op het podium worden voorgesteld, mag je niet missen!

Voor creatieve kinderen

Vul eens een schaap met wol en kijk hoeveel wol een schaap wel heeft. In de woltent zijn leuke activiteiten voor kinderen.