Farm & Country Fair: 26, 27 en 28 juni

Met openbaar vervoer...

In samenwerking met Arriva reist u vanaf het hele Arriva gebied voordelig naar de Fair. Met de trein naar Aalten en met de pendelbus vanaf het station naar de Fair. Bekijk deze pagina voor alle informatie omtrent Arriva.

...of per auto

Voor € 2,50 parkeert u uw auto de hele dag op de bezoekersparkeerplaats net naast de Fair. U ondersteunt hiermee diverse verenigingen. De route wordt vanaf Aalten en Dinxperlo goed aangegeven. Voor navigatie: 7122 JS

Maar liefst 20 jaar

De Farm & Country Fair bestaat alweer 20 jaar en ook standhouders doen voor de 20ste keer mee. Reden om een feestelijke editie te organiseren!

Mooie kleding en verwenproducten

Of je nu zoekt naar moderne, hippe kleding, naar vintage kleding, feestkleding, naar een uitstekende kwaliteit dat langer meegaat, regenkleding, babykleding of kinderkleding, het is er allemaal volop. Net als mooie tassen, sieraden en accessoires. Ook op het gebied van wellness is er heel veel te vinden op het terrein.

Tuinliefhebbers

Liefhebbers van aparte planten mogen de 20ste editie van de Farm & Country Fair niet missen! De groene straat is dit jaar alweer te klein voor alle kwekers. Verbaas je ook over alle andere mooie tuinproducten!

Volop kinderplezier

Interessante workshops of heerlijk buiten spelen: kijk voor de lange lijst met alle speciale kinderactiviteiten op onze kinderpagina. Veel hiervan zijn gratis, herkenbaar aan de speciale vlag.

Twintigtallen

Kleindiervereniging DKPV neemt voor de 20ste keer deel aan de Fair en daarom worden er twintigtallen georganiseerd in het kleindierdorp: 20 rassen hoenders, 20 rassen dwerghoenders, 20 rassen konijnen, 20 rassen duiven, 20 verschillende kleuren cavia's en 20 soorten eenden!

Boordevol showprogramma

De nieuwe deelnemerslijst en het actuele programma is rond half juni klaar, alles komt zo snel mogelijk online. Bijna alle deelnemers zijn drie dagen aanwezig en de meeste shows zijn dagelijks te zien. Verderop lees je alvast enkele nieuwtjes.

Show Motorradstaffel Politie Hamburg

Een traktatie voor ons publiek omdat de Farm & Country Fair 20 jaar bestaat! De optredens van de Motorradstaffel van de politie uit Hamburg zorgen altijd voor veel opwinding. Als de motoren van de meer dan 25 rijders beginnen te brullen, volgt een 20 minuten durende spannende en spetterende show. Sta versteld over de behendigheid en het evenwicht tussen rijders en machine. Iemand zit hoog op een ladder van een onbemande motor, even later zie je dezelfde rijder in de grote piramide. Regelmatig zijn ze te zien op de televisie, maar het team gaat zelden naar het buitenland. Tweemaal daags in de grote ring en het grootste deel van de dag zijn ze te bezoeken in hun stand.

Keep Them Rolling

Eerder dit jaar hebben veel mensen de herdenkingen bijgewoond in het kader van 70 jaar vrijheid. Keep Them Rolling heeft hier in Oost-Nederland een belangrijke bijdrage geleverd met 'The Final Push', een colonne originele voertuigen die een rol speelden in de bevrijding van Nederland. In meer dan twee weken reden ze van Groesbeek naar Groningen en onderweg bivakkeerden ze een aantal dagen onder barre omstandigheden op het terrein van de Fair. Van hieruit waren er bevrijdingsritten en zo'n 800 schoolkinderen kregen uitleg over de oorlog en de bevrijdingsvoertuigen. In juni tijdens de Fair is een deel van deze voertuigen te bezichtigen. Luister naar alle verhalen van de eigenaren!

Riverdance

De tweede traktatie voor onze bezoekers in het kader van 20 jaar Fair! De Ierse folkdance groep Celtic Roots komt speciaal over uit Ierland om drie dagen lang de Ierse cultuur te laten horen en zien. Ze brengen een traditionele show die te vergelijken is met de bekende Riverdance shows. Celtic Roots komt met een complete groep dansers, zangers en muzikanten naar de Fair en is dagelijks meerdere malen te zien op het podium in de gezellige muziektent. Mis dit niet! Tijden staan rond half juni op onze website.

Dieren met een verhaal

Bewonder de vele rassen cavia’s, koeien, paarden, honden, ezels, varkens en bijna 50 rassen schapen en geiten. Bekijk bijzondere dierenrassen van dichtbij en hoor het verhaal van de eigenaar!

Museum met grijs gewolkt emaille  

De twee nieuwe musea op het terrein van de Fair zijn gratis te bezichtigen. 'De Gewolkte Pot' bestaat uit een enorm uitgebreide collectie grijs gewolkt emaille voorwerpen. Naast alle ooit geproduceerde potten, pannen en bakvormen uit verschillende landen bevat de collectie een zeer bijzondere grijs gewolkte oven, sterilisatiepannen uit de geneeskunde en zelfs een inhalator van vroeger. Werkgroep 'Bewaar 't Olde' is tijdens de Fair aanwezig om uitleg te geven.

Indrukwekkende collectie strijkbouten

Een ander museum is een zeer compleet strijkboutenmuseum. Verbaas je over de verscheidenheid en de vele strijkattributen! Ook hier is jarenlang over verzameld, de eigenaresse wilde graag dat veel mensen van haar verzameling zouden kunnen genieten en dat kan nu tijdens de Fair.

Landbouw van nu

Op de Farm & Country Fair staat de boerderij volop in de belangstelling. Bekijk bijzondere machines en ontmoet leuke, hippe boeren en boerinnen. Stel hen al je vragen en kijk waar je eten vandaan komt. En tijdens de machineshow in de ring hoor je dingen die zelfs boeren vaak niet weten!

Farm & Country Fair Cavia Show voor knuffeldieren

Op zondag 28 juni wordt de Farm & Country Fair Cavia Show voor knuffeldieren georganiseerd waarbij knuffelkeurmeester letten op verzorging, conditie en tamheid van je cavia's. Elke cavia is natuurlijk bijzonder voor zijn of haar baasje. Maar voor de aller-aller-leukste, liefste, tamste en bijzonderste cavia's zijn er ook prijzen te winnen. Vanwege de voorspelde drukte moeten cavia's vooraf aangemeld worden via dit inschrijfformulier. 

Doggy dance door Brenda en Sterre, bekend van Holland's Got Talent

Brenda van den Hoek (22) uit het Zeeuwse Goes is een hondenliefhebber in hart en nieren. In 2000 kreeg ze haar eerste hond, Sissie, een Shetland Sheepdog. Brenda en Sissi bleken een topcombinatie. In 2003 waren ze de jongste deelnemers ooit op het NK Obedience. In 2007 kwam Brenda's tweede Shetland Sheepdag, Sterre. Sterre bleek een gouden hond waar Brenda mee kan lezen en schrijven. Op een leeftijd van 13 maanden liep Sterre haar eerste Dog Dance wedstrijd. Daarnaast is Sterre ook opgeleid voor Agility, G&G, Rally-O en Treibbal. Brenda omschrijft Sterre als 'one in a million', samen mochten ze al meerdere titels in ontvangst nemen.

Brenda en Sterre waren afgelopen seizoen te zien in het RTL4 programma, Holland's Got Talent. Samen hebben ze duizenden audities achter zich gelaten met verschillende Freestyle acts en behaalden ze samen de halve finale en de derde plaats in de vierde liveshow. Hiermee behoren de tot de beste 12 deelnemers van het zevende seizoen. De jury roemde Brenda om zowel de onderlinge chemie als de techniek die Brenda zelf beheerst.

Tractor Ted

In Engeland kent ieder kind Tractor Ted, die via tientallen verschillende boekjes en Dvd's kinderen beeldend verteld over het leven op de boerderij. In het Farm & Country Fair-weekend wordt Tractor Ted in Nederland gelanceerd. Er zijn boekjes in het Nederlands vertaald, mooie producten met Tractor Ted zijn verkrijgbaar. Zo weet straks ook ieders Nederlands kind alles over de boerderij!

Follybos vol rariteiten

Net naast de Fair ligt het gekke follybos vol met bizarre creaties. Tijdens de Fair kunt u gratis op bezoek in het enige follybos van Nederland, bekend van vele tv programma’s.

Zeldzame dieren

Nederland telt zo’n 115 verschillende erfgoedrassen. Runderen, paarden, schapen, geiten, hoenders, watervogels, varkens, maar ook bijvoorbeeld verschillende hondenrassen. Het grootste deel van deze erfgoedrassen zijn tijdens de Fair te bewonderen!

Vintage Festival

Een deel van het terrein is ingericht in de sfeer van de jaren ’60 en ’70 met mooie herkenbare kleding, decoratie, gebruiksartikelen en zelfs kermisattracties en vrachtwagens. Ook de catering is helemaal in de sfeer van toen.

Culinaire Fair

Geniet van de leuke presentaties in het kooktheater en vele stands vol culinaire specialiteiten, vaak rechtstreeks van de boerderij. Ook vind je op het hele terrein vele gezellige eetgelegenheden. Van foodtrucks tot een echt restaurant!

Bijzondere varkens

Om varkens te exposeren op een evenement is een speciale vergunning van het Ministerie van EL&I vereist. Onder normale omstandigheden wordt deze vergunning afgegeven voor de Fair, mits eigenaar en organisatie aan strenge regels voldoen. Gelukkig zijn er mensen bereid om hiervoor heel veel werk te verzetten. En zo en zijn er maar liefst 6 of 7 rassen mooie rassen varkens te bewonderen!